5 порад, як варто обирати справжній карпатський чай

Розповідаємо, як не повестись на підробку та купити справжній карпатський чай

Невже карпатські чаї бувають підробками?

Карпатський чай — це збалансований мікс гірських трав, які ростуть у Карпатах. У кожного купажу є пропорція. Наприклад, тільки 10% чебрецю, 5% ружі і т.д. Кожна рослинка в карпатському чаї підібрана виважено, з турботою про здоров‘я та самопочуття споживача. Саме такі чаї можна знайти на сайті карпатського магазинчика https://to-ta-torba.com/karpatskyj-chaj

Чаї-підробки — це повна протилежність характеристикам, які ми перелічили вище. Зазвичай, кожен пакетик такого «карпатського» чаю на ярмарку має трохи різний склад або пропорцію. Переважає один, найдешевший компонент, а дорожчі ягоди, чи спеції додані в жалюгідній кількості. 

Сподіватися на яскравий смак чаю-підробки також не варто. Карпатські чаї всі мають доволі виважений, м‘який смак. Але неякісні екземпляри смакують, як трава. Часто ви знайдете в пакетику листя трав майже збите в порох.

                                     5 порад, як купити карпатський чай, а не суміш трави

  1. Зверніть увагу на упакування. Насправді це перший маркер якості продукту. Якщо чай на ярмарку продається в целофані чи дешевому крафтовому пакеті, не варто від нього очікувати бомбезного смаку.
  2. Дешевий сир у мишоловці. Щоб створити справжній карпатський чай, потрібно зібрати трави у високогір‘ї, правильно їх висушити, створити купаж та продумати упакування — цей процес нелегкий, тому і якісний чай дешево коштувати не може.
  3. Запитуйте, хто виробник. У підробок на ярмарках його часто просто не існує.
  4. Не намагайтеся вилікувати себе чаями під назвами «від нирок», «для серця» і т.д. Такі мікси можуть більше нашкодити ніж допомогти, без рекомендації лікаря.
  5. Шукайте крафтярів. У Карпатах є багато людей, які створюють купажі і горять цією справою, проте їх карпатські чаї зрідка можна зустріти на ярмарках. 

Рекомендуємо вам обов‘язково зайти на сторінку магазинчика https://to-ta-torba.com/, щоб знайти свій чай і ласощі до чаю! 

                            10 карпатських трав, які вам потрібно спробувати хоча б 1 раз в житті

Ці рослинки ростуть високо в горах. Щоб вижити під тиском шаленого вітру, опадів та снігів, вони запасають у своїх стеблах і листочках багато поживних речовин. Ось чому карпатські трави вважаються такими корисними. 

Тож сьогодні ми рекомендуємо вашій увазі 10 корисних, високогірних рослин, які вам точно треба спробувати.

Іван-чай — красива рослина з яскравим рожевим цвітом та листям з пушком. Має сильну антимікробну та протизапальну дію, тому її часто використовують у лікарських чаях. Ефективно знеболює та діє, як протигрибковий засіб.

Чебрець — один з найароматніших чагарників в Карпатах. Через його запах і рясне цвітіння, біля нього завжди рояться бджоли. Містить ефірні олії та заспокійливо діє на центральну нервову систему.

Листя малини — борець за здоров‘я імунітету людини (містить багато вітаміну С), а також смачний чай, схожий до класичного чорного. Його часто вживають жінки під час вагітності та після, але ми рекомендуємо порадитись з лікарем, перш ніж вживати його у цьому стані. 

Чорниця — якщо вірити інтернету, то вона лікує геть усе. А ми просто порадимо вам її спробувати, як неймовірно смачний чай з легкою кислинкою.

Верес — запашна осіння рослина, яка прикрашає схили Карпат у вересні. Відома своїми заспокійливими властивостями та неймовірним ароматом у чаях.

Ісландський мох — засіб, який має доказову ефективність у боротьбі із кашлем. Росте високо в Карпатах, але через інтенсивний збір, останніми роками є під загрозою зникнення. 

Ехінацея — рожева квітка, окраса гірських джунглів. Відмінно бореться із застудами, а також має антибактеріальну дію.

Звіробій — рослина зі складним хімічним складом. Має безліч лікувальних властивостей і навіть використовується, як основа антибактеріальних препаратів — іманіну та новоіманіну.

Материнка — багата на ефірні олії та аскорбінову кислоту рослина. Відома, як заспокійливий засіб та регулятор менструального циклу.

Глід — осіння червона ягідка, незмінний атрибут багатьох відомих чаїв. Добре впливає на серцево-судинну систему та нормалізує тиск.

Користуючись цим невеликим гайдом, ви зможете підібрати чай собі до смаку. Не забудьте підписатися на То Та Торба та дізнаватися більше про смаки Карпат! 

От admin