Site icon Ukraina News

Використання природних матеріалів у ремонті: деревина, камінь, і тканини

Використання природних матеріалів у ремонті: деревина, камінь, і тканини

В сучасних інтер’єрах вже давно в тренді екологічність. Помітно це не лише на прикладі ремонтних матеріалів. Все частіше використовуються деревина, камінь, текстиль й в оздобленні. Природні матеріали — це стильне та практичне рішення. Виглядає воно доречним для будь-якого інтер’єру. Це підтверджує портфоліо дизайнерів студії Soprano — https://soprano.in.ua/, де зібрані проєкти різного типу та масштабу. 

Вибір матеріалів для ремонту

Обираючи матеріали для ремонту, послуговуйтесь кількома принципами. Основний серед них: обрані матеріали мають відповідати загальному стилю інтер’єру. Кантрі стиль не поєднуєтесь з каменем, а вінтаж виглядатиме дивно з яскравим текстилем. Кожен з матеріалів має свої особливості використання. 

Деревина

Деревина найчастіше використовується для меблів та підлоги. Залежно від її породи, ось кілька ідей для її стилізації в інтер’єрі:

Попри популярність деревини як матеріалу, вона вимагає повноцінного догляду. Полягає він у використанні спеціальних матеріалів. Без цього не обійтись, якщо бажаєте продовжити довговічність деревини. 

Камінь

Використання каменю в інтер’єрі відкриває необмежений простір для ідей. Це може бути граніт, мармур, сланець або піщаник. Вони мають різні характеристики, але чудово підходять для підлоги, стін та стільниць. За допомогою каменю можливо створити й акцентні елементи.

Граніт ідеально підходить для стільниць. На будь-якій кухні це виглядатиме стильно. Мармур найчастіше використовується для підлоги або як плитка для ванної. Сланець та піщаник універсальні в реалізації, тому застосовуються для оздоблення стін. 

Тканини

Використання текстилю — це найпростіший спосіб візуально змінити простір та додати до нього кілька цікавих ноток. Наприклад, для спальні можна обрати шовкову постіль, для крісел у вітальні реалізувати оббивку зі зносостійкої тканини фінт, а штори на кухню обрати з бавовни. 

Залежно від матеріалу тканини, за нею потрібен й відповідний догляд. Наприклад, шовк погано переносить високі температури, а льон довговічний у повсякденній експлуатації. Враховувати варто й характеристики кожної тканини. 

Щоб створити в інтер’єрі гармонійний вигляд, матеріали можна комбінувати. Це актуально для приміщень різного типу. Наприклад, в спальні можна використати деревину для підлоги й текстиль для подушок. Обираючи матеріали, не забувайте про екологічність. Перевірити її простіше за все, якщо ознайомитися з сертифікатами. 

Дизайнери студії Soprano завдяки багаторічному досвіду готові до реалізації найсміливіших ідей. Тому довірте використання природних матеріалів у ремонті профі своєї справи.

Exit mobile version