Відомі місця столиці про які знають не всі туристи

Столиця України наповнена тисячами цікавих місць як для гостей міста, так і для подорожувальників. Крім популярних знакових місць, які на слуху у всіх туристів, і на яких базуються основні екскурсійні маршрути, Київ наповнений величезною кількістю місць, вартих уваги, про які не всі знають.

Лиса Гора

З пишними деревами, яскравими весняними квітами та прекрасними видами Києва Лиса Гора — чудове місце для пікніка, яке також пов’язане з чаклунством, сатанинським поклонінням та політичними стратами.

Лиса Гора – одна з містичних «лисих гір» України. Згідно з фольклором, відьми збиралися на свої суботні церемонії на цих пагорбах, і до них приєднувалися ворони, орли та паранормальні істоти. Посилання на язичницьке використання та містичне значення лисих гір зустрічаються у різних текстах та літературі, у тому числі в оповіданнях українського письменника Миколи Гоголя та братів Стругацьких.

Сьогодні гора є природним заповідником та частиною території музею-фортеці «Київська Русь». Вона продовжує залучати прихильників язичництва та сатанинського поклоніння. По всьому її периметру встановлено різьблені дерев’яні статуї язичницьких божеств.

Парк ім. Тараса Шевченко

Найменший парк Києва досить популярний серед відвідувачів. Студенти люблять проводити тут час, вже зранку старше покоління резервує лавки, щоби почитати газету і пограти в шахи протягом дня. Вдень сюди приходять пообідати ділові люди, а з настанням вечора закохані пари влаштовують у парку романтику. У парку завжди відбувається щось цікаве, чи це організований бій подушками, чи сальса просто неба.

Пам’ятник бабусі

Особливою популярністю у парку Тараса Шевченка користується скульптура «Класична бабуся». Це одна із скульптур, яка встановлена в рамках проєкту Київського парку моди. Чарівна бабуся – символ типової київської бабусі 80-х років минулого століття. Ця зворушлива та дбайлива бабуся не залишить вас байдужим. Вона сидить на одній із лав і спостерігає за перехожими.

Експерементаріум

Людям подобається це місце, тому що це не звичайний музей, а величезна інтерактивна платформа, яка дозволяє дізнатися більше про фізику та фізичні явища за допомогою розваг та практичних демонстрацій, але без наукових визначень високого рівня.

Забудьте про нудні лекції, забудьте, що фізика може бути нудною, тому що це місце це підтвердить. У вас з’явиться унікальний шанс стати учасником експерименту та навіть його творцем.

Ретро-поїзд

Це один із способів дізнатися більше про Київ, оскільки під час поїздки аудіогід розповість вам додаткову інформацію про місце, що проїжджається. Якщо ви не хочете їхати кудись надто далеко, поїздка Києвом поїздом — ваш вибір. Це ваш шанс оглянути місто зсередини всього за трохи більше 2 годин, побачити його передмістя та найвіддаленіші райони, які завжди приховані від туристів.

Музей «Київська фортеця»

У Києві є низка унікальних оборонних споруд XVIII-XIX століть, що збереглися. Одним із таких пам’яток є Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця», до складу якого також входять Нова Печерська фортеця та Лисогірський форт.

Виставковий зал розташований у відреставрованій частині Госпітального укріплення, збудованого за полігональною системою у 1836-1851 роках. У Капонірі другого полігону розміщено виставку «Історія фортифікаційних споруд України», а в Косому капонірі — експозицію «Історія використання споруд Київської фортеці» та постійну експозицію, присвячену історії Київської Русі.

Шоколадний будинок

Шоколадний будинок – це не лише перлина архітектури у самому центрі Києва, але тепер це ще й Культурний центр. Цей гарний особняк початку 20 століття отримав свою назву завдяки кольору зовнішніх стін, але варто подивитися і його 6 майстерно оформлених залів.

Шоколадний будинок – привабливий для туристів, тому що це чудове місце для фотовиставок, музичних вистав, художніх лекцій та літературних вечорів. Атмосфера всередині просто чудова, тому це найулюбленіше місце для проведення весіль та урочистих церемоній.

Як бачите, Київ – це не лише знакові місця, популярні в туристичних маршрутах. Тут можна знайти безліч відомих городянам цікавинок, які неодмінно варті уваги подорожувальника.

От admin