Site icon Ukraina News

Види електрошокерів для самозахисту

ЯКІ БУВАЮТЬ ЕЛЕКТРОШОКЕРИ?
Нині асортимент електрошокерів досить різноманітний. Виробники паралізаторів подбали про те, щоб створити електрошокери на всі випадки життя, які між собою відрізнятимуться формою, розмірами, яскравістю вбудованого ліхтарика, товщиною пробою одягу та іншими технічними характеристиками. Це і класичні моделі шокерів, і у формі ліхтарика, шокери кийки та шокери телефони, а також найуніверсальніші з них – стріляючі електрошокери.

Всі ці категорії електрошокерів можна поділити на 3 види:
Дистанційні. Це тип електрошокера, який може вражати ціль на відстані до 5 метрів. Найвідоміші з них – це стріляючі електрошокери фірми Taser.
Контактні. Найпопулярніший вид електрошокерів для повсякденного використання. Для ефективного впливу ударом струму необхідний контакт шокера із тілом противника.
Ударні. Це електрошокер кийки, які можна використовувати для завдання ударів. Найбільш ефективними є види шокерів палиць з металевими шипами на ударній частині корпусу.
КЛАСИ ПАРАЛІЗАТОРІВ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ
Усі моделі паралізаторів можна умовно поділити на 3 основні класи:

1 клас — це електрошокери паралізуючої та нокаутуючої дії потужністю від 120 Ватт. Дані моделі електрошокерів відрізняються найвищими характеристиками, що вражають. Наслідки застосування для нападника: паралізація тіла з подальшою відсутністю контролю, помутніння свідомості, втрата свідомості. Електрошокери 1 класу пробивають будь-який шар одягу і валять із ніг супротивника, незалежно від маси та ваги. Шоковий стан триває не менше 10 хвилин, а протягом ще півгодини людина відчуває оніміння ураженої ударом зони тіла і сильні болючі відчуття.
2 клас – це електрошокери дезорієнтатори. До цього класу шокерів відносяться електрошокери середньої потужності удару від 80 Ватт, ефектом від застосування яких є больовий шок, ступор, дезорієнтація у просторі. Адекватне сприйняття навколишньої дійсності повернуться до нападника через 10-15 хвилин.
3 клас — відлякувачі. Цей клас шокерів потужністю від 40 Ватт більш ефективний для відлякування собак і надає психологічний вплив на хуліганів. При ударі струмом електрошокера такого класу нападник зазнає відчутного болю, але при цьому збереже контроль над тілом. Тому такі шокери в основному мають психологічний ефект, оскільки запобіжний холостий розряд у повітря здатний відлякати агресора і застерегти його від подальших протиправних дій.

Exit mobile version