Що взяти з собою в дорогу: ТОП-10 головних речей

Чим більше речей і різних дрібниць буде під рукою в подорожі — тим менше часу ви витрачатимете на їх пошук, і тим комфортнішою стане ваша поїздка. Звісно, ​​абсолютно все взяти із собою неможливо. І в поїздці може знадобитися те, що ви не поклали в сумку. Тому скористайтеся списком речей для подорожі, в якій зібрано найнеобхідніше.

Найважливіші 10 речей у наборі мандрівника

Усі предмети зі списку брати із собою не потрібно. Повний перелік більше підходить туристам, які надовго їдуть у місця, далекі від інфраструктури. Але є речі, без яких ваша подорож може закінчитися, тільки-но розпочавшись.

Паспорт

Перше, що потрібно покласти в сумку, — головний документ, що засвідчує особу. Без нього вас не посадять у літак, поїзд та автобус, не поселять у готель. Паспорт також може знадобитися у будь-якій нестандартній ситуації.

Повербанк

Так, саме повербанк  https://patifon.ua/catalog/portativnue-batarei-18?tip=zovnisnij-akumulator-power-bank може відігравати важливу роль, якщо у вас тривалий час не буде доступу до стаціонарних джерел живлення. Розряджений серед походу смартфон — не найприємніша історія. І на ємності повербанку економити точно не потрібно: чим вона більша — тим вище буде у вас відчуття захищеності.

Банківська картка

Безготівковий розрахунок – зручний та простий спосіб оплати товарів та послуг. І якщо ще нещодавно розплатитись банківською карткою можна було не скрізь, то зараз термінали працюють на туристичних маршрутах практично всюди.

Готівкові гроші

Трохи готівки все ж таки потрібно взяти з собою. У бабусі, яка запропонує вам купити натуральні продукти десь у гірському селищі, платіжного терміналу точно не буде.

Смартфон та зарядка

Головний засіб сучасної комунікації – смартфон. Зателефонувати, поспілкуватися в соціальній мережі, переглянути прогноз погоди, і зробити безліч інших необхідних справ допоможе саме він, гаджет № 1. Щоб ваш гаджет раптом не пішов у небуття — не забудьте взяти його зарядний пристрій.

Дорожня праска та фен

Гарним та ошатним хочеться бути завжди, навіть у дорозі. Завдяки мініатюрній дорожній прасці, на рукавах ваших сорочок завжди будуть чіткі «стрілочки». Портативний складаний фен з міні-насадками не тільки швидко висушить волосся, а й допоможе створити ефектну зачіску.

Маленький електричний чайник

Якщо ви любите чайувати в будь-якому місці і в будь-який час, то візьміть із собою маленький електрочайник об’ємом на кухоль. У поході не тільки гарячий чай, а й простий окріп завжди необхідний, особливо в вогку погоду.

Навушники, ноутбук, електронна книга

Є гаджети, які стануть у нагоді як в готелі, так і в трекінговому поході. Ноутбук став важливою частиною багажу туриста: у подорожі багато хто не забуває про роботу. Щоб не заважати іншим (або навпаки) – не забудьте взяти навушники https://patifon.ua/catalog/naushniki-61 а найкращим другом у години відпочинку може стати електронна книга.

Монопод

Монопод в нагоді для тих, хто не уявляє собі подорож без сотні нових селфі, зроблених на тлі природних та архітектурних пам’яток. Звичайно, у дорожній валізі він займе чимало місця, зате на згадку залишиться велика добірка фотографій із серії «тут був я».

Фотоапарат

Для більшості туристів фотоапарат — річ не надто потрібна, враховуючи рівень камер сучасних смартфонів. Але є серед мандрівників і професійні фотографи, у яких цей гаджет займає найпочесніше місце у багажі. Головне, не забути взяти із собою змінні об’єктиви та фільтри, щоб зробити висококласні фото.

Побутові дрібниці для комфортної подорожі

У подорожі можуть стати в нагоді речі, про які в побуті згадується не так часто.

  1. Сонцезахисні окуляри. Деякі туристи наївно вважають, що сонцезахисні окуляри потрібні лише влітку і лише на півдні. Але й у хмарну погоду без сонцезахисних окулярів часто не обійтись. При цьому якісні лінзи надійно захищають очі від ультрафіолетового випромінювання.
  2. Швейний набір. У поході легко пошкодити речі. Наприклад, зачепившись за сучок дерева. Проблема буде вирішена, якщо взяти в дорогу голку та пару мініатюрних котушок із нитками монохромних кольорів.
  3. Вологі серветки та паперові хусточки. У подорожі у нагоді і такий зручний похідний реквізит, як вологі серветки. Забруднитись у дорозі можна швидко, а вода — дуже цінний вантаж, який треба берегти. Не менш зручні компактні пачки з паперовими хустинками, якими можна витерти насухо мокрий посуд, або ж загорнути в них залишки обіду.
  4. Дезінфікуючий гель для рук. Чисті руки — одна із складових комфортного відпочинку, тому потрібно періодично використовувати дезінфікуючий засіб для очищення рук.

Так, знаючи ряд речей, які необхідні в подорожі, ви швидко зберете валізу з усім необхідним.

От admin