Квест онлайн — найпопулярніша віртуальна розвага для кількох гравців

Нині існує безліч онлайн ігор найрізноманітнішого спрямування. Але здебільшого всі вони створені для одного гравця. Людина сам на сам з віртуальним світом в Інтернеті, в ролі головного героя сюжету гри. Можна бігати, стріляти, літати, здобувати віртуальні перемоги, прямуючи до фіналу, переходячи з рівня на рівень і набираючи очків в грі. Є такі інтернет ігри, в які можна грати з реальним суперником, що знаходиться будь-де. Наприклад, можна так зіграти в шахи онлайн.

Але тут ми поговоримо про зовсім інший формат: віртуальна командна гра в онлайн квест. Аналог реальних квест кімнат, що стали дуже популярними останніми роками, тільки не треба нікуди йти чи їхати, збиратись разом в одному місці, щоб пограти. Можна залишитися вдома, домовившись про гру з друзями в інтернеті і обравши собі квест до вподоби на сайті.

Що треба, щоб почати гру? Гра відбувається через колективний відеодзвінок. Підійде будь-який зручний месенджер: Зум, Скайп, Гугл Міт, ВатсАп. Грати зручно з комп’ютера, з ноутбука, можна з планшета чи зі смартфона — аби був доступ до інтернету.

Зазвичай онлайн квест триває 1,5 — 3 години. За цей час гравцям доведеться колективно розв’язати приблизно від 12 до 17 задач, щоб поступово дістатись кінцевої мети (якої саме — залежить від сюжету квесту: вибратись з пастки, розслідувати злочин, пройти всі випробування і виграти приз). Оскільки час гри обмежений, учасники мають думати дуже швидко, тож це чудова нагода проявити свої розумові здібності, потренувати мізки. Це заняття не лише цікаве і захоплююче, а ще і корисне.

Сюжети онлайн квестів — різноманітні: є квести детективні, є пригодницькі, є фантастичні, засновані на сюжетах улюблених фільмів. Складність задач — різна: є квести підвищеної складності, на логіку. Хочете перевірити свої розумові здібності — замовляйте складний логічний квест. Тим приємнішою буде перемога в грі!

А для дітей є спеціально розроблені дитячі онлайн квести, де сюжет і складність завдань відповідають віковим особливостям школярів. Підлітки обожнюють такі ігри, тож подарувати сину чи доньці онлайн квест на день народження — чудова ідея.

Можна пограти не лише з друзями, а і пройти квест разом з батьками, адже родина — це теж команда, а спільна робота на результат зближує.  До того ж, це дуже непоганий варіант провести разом вихідний, навіть якщо хтось з членів родини знаходиться далеко: для віртуального світу відстань — не перепона.

От admin